Stakeholdersessie: positiebepaling over primair gebruik van gezondheidsgegevens

Karin Oost 05-10-2022 93 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-10-2022 om 10:00

Einde

14-10-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

VWS werkt aan een positiebepaling voor Nederland voor het EHDS-onderdeel Primair gebruik van gezondheidsgegevens. Die is inzet voor de onderhandelingen. Om de Nederlandse inbreng zo sterk mogelijk te maken, kunnen EHDS-community-leden meedoen aan een stakeholders sessie.

Het onderdeel ‘ Primair gebruik van gezondheidsgegevens' uit het voorstel voor de European Health Data Space (EHDS) wordt 18 oktober in Brussel besproken. Onderhandelaars van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)vertegenwoordigen het Nederlands belang in deze onderhandelingen.

VWS werkt aan een positiebepaling voor Nederland. Die bepaling is inzet voor de onderhandelingen. Om de Nederlandse inbreng zo sterk mogelijk te maken, houden wij op vrijdag 14 oktober een stakeholdersessie om mee te kijken met de Nederlandse positiebepaling.

Leden van de EHDS-community kunnen daar bij zijn. Er zijn tien plekken beschikbaar.

Hoe?

Schrijf een email naar di-ehds@minvws.nl  met daarin:
Waarom u wilt meedoen, wat u kan brengen en hoe het onderdeel ‘ Primair gebruik van gezondheidsgegevens' uw organisatie/achterban raakt (gaat erom of u of uw achterban veel of weinig met primair gebruik van gezondheidsdata van doen hoeft).

Gezien de beperkt beschikbare plaatsen, zijn we bij een grote belangstelling genoodzaakt te selecteren. De emails voor de sessie worden geselecteerd op:

  • De motivatie
  • De tijd: aanmeldingen moeten voor maandag 12 uur binnen zijn
  • Diversiteit van deelnemers: we willen een zo breed mogelijke stakeholders afvaardiging.
  • Lidmaatschap van de EHDS-Community

We horen graag voor 10 oktober of u wilt deelnemen aan de sessie op vrijdag 14 oktober via di-ehds@minvws.nl. U krijgt uiterlijk dinsdag 11 oktober bericht of u wel bent geselecteerd .

Deze sessie is op vrijdag 14 oktober bij het Ministerie van VWS, Parnassusplein 5, in Den Haag.

De sessie duurt van 10.00 uur en 12.00 uur. Na afloop wordt u een netwerklunch aangeboden.

Ook als u er niet bij bent, kan uw mening meetellen. Die lezen we graag hier. Alles wat u hier deelt is inspiratie voor de beleidsmedewerkers.

Doe mee. Denk mee. Praat mee.

Als u bent geselecteerd, ontvangt u op dinsdag 11 oktober, naast de agenda, een eerste aanzet met de belangrijkste kernpunten die uiteindelijk de positie van VWS vormen op het onderdeel Primair gebruik van gezondheidsgegevens. U krijgt ook een formulier met vragen die tijdens de sessie worden besproken.

 

0  reacties

Cookie-instellingen