Stakeholderssessie EHDS 24 november: EPD-systemen en wellnessapps

Karin Oost 02-11-2022 89 keer bekeken 1 reacties

Begin

24-11-2022 om 14:00

Einde

24-11-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op donderdag 24 november houdt VWS een stakeholderssessie over het EHDS-hoofdstuk EPD systemen en wellnessapps. Deze sessie gaat over de Nederlandse positiebepaling. Leden van de EHDS-community kunnen meedenken.

Op donderdag 24 november houdt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een stakeholderssessie  over EHDS.  Deze sessie gaat over de Nederlandse positiebepaling over het tweede deel van het voorstel voor de Europese Ruimte voor gezondheidsgegevens.  Dus over de normering voor EPD systemen en wellnessapps. Leden van de EHDS community kunnen hierbij zijn. Hoe? Lees verder.

Het onderdeel  “EPD systemen en wellnessapps” uit het EHDS-voorstel wordt eind dit jaar/ begin 2023  in Brussel besproken. VWS vertegenwoordigt het Nederlands belang in deze onderhandelingen.

VWS werkt nu aan een positiebepaling voor Nederland.  Om de Nederlandse inbreng zo sterk mogelijk te maken, wil zij zich graag laten inspireren door de EHDS-community. Op donderdag 24 november 2022 is er een stakeholdersessie waar communityleden kunnen meepraten over de Nederlandse positiebepaling. een concept tekst wordt vooraf aan de aanwezigen gestuurd.

Leden van de EHDS community kunnen op twee manier meepraten over dit deel van EHDS voorstel. 

1.    Vragen stellen, mening uiten in het forum EPD systemen en Welnessapps
2.    Aanmelden voor deelname voor de stakeholdersessie op 24 november 

Aanmelden
Wie fysiek aanwezig wil zijn, vult eenvoudig het aanmeldformulier in met daarin een motivatie wat u wil bijdragen en uiteraard naam, organisatie en functie. De beschikbare plaatsen worden vergeven op basis van een paar selectiecriteria: 
•    Lidmaatschap van de EHDS community
•    De motivatie
•    De tijd: aanmeldingen moeten voor vrijdag 17 november 12 uur binnen zijn
•    Diversiteit van deelnemers: we willen een zo breed mogelijke stakeholders afvaardiging.

Deze stakeholderssessie op donderdag 24 november is bij het Ministerie van VWS  van 14.00 uur en 17.00 uur. Na afloop is er een netwerkborrel.

Doe mee. Denk mee. Praat mee.

 

1  reacties

Cor Kil 02-11-22 om 18:59

Kan helaas niet meedoen ben met vakantie

Cookie-instellingen