ICT&health World Conference

Karin Oost 15-04-2024 47 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-05-2024 om 09:00

Einde

16-05-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 14, 15 en 16 mei is in MECC Maastricht de eerste ICT&health World Conference. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is hiervan hoofdpartner. Het congres gaat over de inrichting van de toekomst van de gezondheidszorg.

Met dit meerdaags internationale congres haalt het zorginnovatieplatform ICT&health de internationale zorgwereld naar Nederland. Het doel van het congres is om de wereldwijde  uitdagingen die spelen in de gezondheidszorg te duiden evenals de bewezen oplossingen en de meerwaarde van digitalisering en de mondiale samenwerking hierin. ICT&health verwacht zo’n tienduizend bezoekers op de driedaagse World Conference in Maastricht.

Inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling

Het doel van de ICT&health World Conference spreekt VWS zodanig aan dat ze hoofdpartner is geworden van deze conferentie, waarbij inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling centraal staan. Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid/CIO VWS: “Op het congres komen belangrijke actoren uit de digitale transformatie van de gezondheidszorg van over de hele wereld bij elkaar: van zorgverleners tot ICT-leveranciers. Dit congres is een kans om deze mensen te verbinden, mee te nemen en te laten meepraten over de beweging van gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid in de gezondheidszorg.”

EHDS 

Tijdens de beurs worden er ook verschillende sessies over de EHDS gepland. zo spreekt Johanna Seppanen, directeur Finndata uit FInland op 14 mei en Maxime Morren, attaché Health and Pharma van de Permanent Representation of Belgium to the European Union over de EHDS onderhandelingen op 16 mei. Ook is er op 15 mei, de tweede dag van de conferentie de EHDS meetup:  wat nu? gepland. 

Meer weten en inschrijven?

Op de website ICT&health vindt u het hele programma voor het congres.  Zorgverleners hebben gratis toegang.

ICT&health World Conference

Op het ICT&health-zorgcongres komen mensen van over de hele wereld bij elkaar om kennis te delen, samenwerkingen te verkennen en inspiratie op te doen rondom de digitale transformatie van de zorg. Van zorgmanagers en -professionals tot beleidsmakers, patiënten en IT-experts. Het congres heeft een internationaal en een Nederlands programma.

0  reacties

Cookie-instellingen