Bouw jij mee aan HDAB-NL?

Bouw jij mee aan de HDAB-NL? Op 1 december 2023 is het Programma HDAB-NL gestart. Dit programma gaat de technische functionaliteiten voor een nog aan te wijzen coördinerende Health Data Acces Body (HDAB) ontwikkelen. Help jij mee?

Op 1 december 2023 is het Programma HDAB-NL gestart. Dit programma gaat de technische functionaliteiten voor een nog aan te wijzen coördinerende Health Data Acces Body (HDAB) ontwikkelen.

Een HDAB borgt de veilige toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoek, innovatie en beleid. Dit programma helpt Nederland voor te bereiden op de aanstaande European Health Data Space (EHDS) Verordening.

In het wetsvoorstel EHDS staat dat elk lidstaat op z’n minst een of meerdere coördinerende HDAB’s moet inrichten die databeschikbaarheid voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en beleid moet faciliteren.

Dit zogeheten secundair gebruik van gezondheidsgegevens draagt bij aan betere gezondheid van burgers en de kwaliteit in de gezondheidszorg. Dit secundair gebruik moet wel veilig en betrouwbaar zijn. Daarom bouwen wij aan een Health Data Acces Body (HDAB-NL) voor Nederland. Deze organisatie zal veilig gebruik van gezondheidsgegevens voor secundaire doeleinden mogelijk maken.

Bouw jij mee?

Vul dan dit formulier in:  Bouw jij mee aan de HDAB?

Afbeeldingen

Cookie-instellingen