VWS/Nictiz evenement 'Digitale Toegang in de praktijk'

Sippie Formsma 04-11-2022 30 keer bekeken

Begin

15-11-2022 om 08:30

Einde

15-11-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Jaarbeurs Meetup - Utrecht

Dinsdag 15 november is er een door VWS en Nictiz georganiseerd evenement over 'Digitale Toegang in de praktijk'. Dit evenement is specifiek gericht op en bedoeld voor zorgaanbieders. Tijdens het evenement kunnen de deelnemers 2 casussen bijwonen.

Aanmelden: Digitale Toegang in de praktijk - Nictiz

Programma

08.30 Inloop

09.00 Opening door Bianca Rouwenhorst en Leonique Niessen

09.30 Eerste ronde deelsessies casuïstiek* 

10.30 Pauze

11.00 Tweede ronde deelsessies casuïstiek*

12.00 Inspirerende afsluiting door Menno Lanting

12.45 Lunch 

*Tijdens het evenement kunnen de deelnemers 2 casussen bijwonen:

A. Aan de slag met het verhogen van het betrouwbaarheidsniveau naar Substantieel

Arjan van den Udenhout (Radboudumc) en Fidel Meerman (Amsterdam UMC) lichten toe hoe zij het betrouwbaarheidsniveau van inloggen hebben verhoogd naar het niveau ‘Substantieel’. Expert Kevin Ronkes (Logius) schuift aan om meer te vertellen over DigiD-Substantieel. Na deze sessie heb je concrete handvatten om aan de slag te gaan met het verhogen van het betrouwbaarheidsniveau.

B. Aan de slag met digitale vertegenwoordiging

Nicole van Eldik (Maastricht UMC) vertelt meer over de pilot ouderlijk gezag die nu plaatsvindt in het Maastricht UMC en Janneke Hofstede (Tjongerschans Ziekenhuis) deelt haar inzichten rondom de implementatie van vrijwillig machtigen. Hielke van Rijn (ministerie van VWS) begeleidt de sessie en vertelt jou meer over hoe de overheid het zorgveld de komende jaren ondersteunt met verschillende vertegenwoordigings voorzieningen. Na deze sessie ben je geïnspireerd door de praktijkvoorbeelden en heb je concrete handvatten om digitale vertegenwoordiging te implementeren in jouw organisatie.

C. UZI: flexibel en veilig inloggen in de zorg als zorgprofessional

Experts Amber Blikslager en Bart Kerver van het ministerie van VWS schijnen hun licht op het vraagstuk, vragen je jouw ervaringen te delen en betrekken je bij de uitwerking van de oplossing. Ze lichten toe waarom de huidige Unieke Zorgverlener Identificatie (UZI)-middelen aan vernieuwing toe zijn en wat dit betekent voor zorgprofessionals, zorginstellingen en ICT-leveranciers. Kom naar de deelsessie en ontdek wat je de komende jaren mag verwachten.

D. Toegang tot PGO’s

Johan Hobelman (MedMij) neemt jou mee in de wereld van toegang tot persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) aan de hand van een live demo. Ook word je door hem bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom veilig, vertrouwd en gebruiksvriendelijk werken met een PGO. Met het groeiende aanbod van gegevensdiensten en aangesloten zorgaanbieders, is deze deelsessie een must om bij te wonen!

E. Regionale samenwerking digitale toegang

Jerry Fortuin, Digitale Zorgregio Achterhoek, vertelt hoe er in de achterhoek gezamenlijk is opgetrokken is bij het inregelen van digitale toegang. Ook Mark Arts (ministerie van VWS) sluit aan, om jou op hoofdlijnen bij te praten over het onderwerp digitale toegang en de ToegangVerleningService (TVS). De interactieve sessie wordt begeleid door Actiz en geeft middelgrote zorgaanbieders, maar ook kleinere organisaties concrete handvatten om aan de slag te gaan met digitale toegang.

Kennisplein 

Op het kennisplein in de centrale hal kun je bij experts terecht met al jouw vragen over digitale toegang in de praktijk.

Locatie en parkeren

Jaarbeurs MeetUp (Beatrixgebouw), nabij Utrecht CS. 

Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

Dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn P1 t/m P3 Jaarbeurs. Meer informatie over de bereikbaarheid vind je hier.

Foto’s en video’s

Tijdens het evenement zullen er een fotograaf en een videograaf aanwezig zijn om een beeldverslag te maken van het evenement. Wil je liever niet gefilmd of gefotografeerd worden, dan kun je dat kenbaar maken met een niet-fotograferen sticker. Deze kun je bij binnenkomst vragen bij de registratiebalie en opplakken op een goed zichtbaar deel van jouw kleding.

Cookie-instellingen